Beleidsplan

Stichting NOOBOO Foundation – Beleidsplan 2022

De laatste info kunt u vinden op www.nooboo.org

1. De stichting heeft ten doel:

a. het beschermen van de bamboebossen in Bali en Java;
b. het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

2. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:

- het planten van bamboe in samenwerking met lokale scholen en educatieve activiteiten en steun voor kinderen;
- mogelijkheden bieden aan alleenstaande ouders en minima gemeenschappen die zich inzetten om deze bamboe natuurgebieden te herstellen en onderhouden;

- ontwikkeling van internationale bewustmakingscampagnes.

Door het organiseren van bamboe markten kunnen bamboe producten verkocht worden in Bali en Java.

De bamboebossen (foto in Bali) zijn prachtig en is een waar genot om doorheen te lopen. We willen deze zo beschermen zodat een gedeelte van de bamboe duurzaam (zonder de stam te beschadigen) gebruikt kan worden voor producten en de lokale bouw. Wanneer de stam wordt beschadigd dan zal de bamboe daar niet meer terug groeien en opnieuw planten van de stam duurt 3 jaar. Zolang de stam intact blijft kan bamboe tot wel 1 meter per dag groeien en is daarmee de snelst groeiende plant ter wereld en hierdoor zeer functioneel.

Door goed samen te werken met lokale gemeenschappen en zo ook minima gemeenschappen helpen die wat extra geld goed kunnen gebruiken worden deze bamboe bossen zeer professioneel ‘gemanaged’. Zo kunnen deze bamboebossen beschermd blijven.

Er zijn veel producten die van bamboe gemaakt kunnen worden; denk dan aan de fundering voor bouw, meubilair, mandjes, kleding en allerlei originele design producten.
Met Stichting NOOBOO Foundation gaan we lokale initiatieven ondersteunen door financiering en educatieve activiteiten organiseren voor scholen zodat kinderen bijvoorbeeld 1x per jaar een dag meehelpen met het planten van bamboe.